Kom lettere frem med en handicapscooter

af Catharina den

Det er vigtigt at kunne færdes frit, men mange har store problemer med dette. Det kan være du er gangbesværet eller lignende, og derfor har svært ved at komme rundt. Det er problematisk hvis borgere ikke selv kan tage ud at handle, med dette kan en handicap scooter hjælpe med. Hvis du har et handicap i høj eller let grad, kan du ansøge din kommune om bevilling af handicapscooter. Modtager du en ønsket bevilling, vil kommunen dække 50% af dine omkostninger ved købet. Du får altså støtte til at finde den scooter der dækker dine behov, så du igen kan færdes som du vil.

Vigtigt at finde den rigtige handicapscooter til dig

Når du har bestemt dig for at anskaffe dig en scooter, som hjælp til en nemmere hverdag, skal du blot finde den model, som passer til dine behov. En handicapscooter fås i mange prisklasser og med meget forskelligt tilbehør. Du kan eventuelt opsøge din lokale forhandler, og få en prøvetur på en scooter. På denne måde kan du teste, om scooteren lever op til dine krav. De fleste steder vil det også være muligt, at leje scooteren i en periode, før du køber den. Så er du i hvert fald helt sikker på, at du får en scooter efter dine behov. Handicapscooteren fås med både tre og fire hjul, og din forhandler kan selvfølgelig forklare dig fordele og ulemper ved begge modeller. Der er fuld forståelse for, hvor vigtigt det er, at kunne komme rundt ubesværet. Det kan være praktisk både for handicappede og ældre, at få vejledning om mulighederne indenfor handicapscootere.

Forhandlere af handicapscootere

Når du har brug for en handicapscooter, er det fordi du på den ene eller den anden måde, er besværet i at færdes frit. Det er derfor også vigtigt for dig, at forhandleren er lettilgængelig. Der findes afdelinger i hele landet, som står klar til at vejlede og råde om købet af en el-scooter. Bor du eksempelvis i Aalborg, er der en stor afdeling med masser af muligheder. Der forhandles også i Herning og i en række andre byer. Du har derfor rig mulighed for, at få hurtig hjælp til at finde den rigtige scooter. Med en handicapscooter kan du færdes med op til 15 km/t, og du behøver ikke have et kørekort, for at køre på den. Kører du med 0-6 km/t må du være på fortovet sammen  med fodgængere, og kører du over 6 km/t skal du være på cykelstien. På denne måde kan du sagtens følges med venner eller familie, som enten er på cykel eller gåben. Handicapscooteren åbner altså et hav af muligheder for dig. Du skal hverken have styrthjelm eller sikkerhedssele på, så det er nemt bare at sætte sig op på sin scooter og køre. Ved købet vil du blive grundigt informeret om hvorledes køretøjer fungerer, med hensyn til lys, opladning, regler, vedligeholdelse og meget mere. Du er derfor sikret at få det optimale ud af dit køb. Det er altid vigtigt at vedligeholde dit køretøj.

Written by: Catharina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *