Tre modeller til elevator

af Catharina den

En elevator kan være en rigtig god investering: en sådan installation vil sikre ejendommens værdi og være med til at hæve værdien, og den vil sikre beboerne, at kunne blive boende så længe de har lyst, i stedet for at blive nødt til at flytte pga. alderdommens skavanker. Hvis du er ejer af et lejlighedskompleks vil du med denne installation også kunne få et bredere segment af lejere: folk i de højere aldersgrupper og folk med handikap vil ikke få problemer med at flytte ind.

Hvilke løsninger findes der til elevator?

Afhængigt af hvor du skal have en elevator installeret henne og hvor mange etager, den skal kunne række, er der forskellige løsninger og modeller du kan vælge i mellem. Hvis du står med en ejendomsbygning vil denne installation højne boligværdien. Derudover er det muligt for beboerne at blive boende endnu længere, da de i deres alderdom eller med andre skavanker ikke er bundet til at skulle gå op og ned af trapper.

Hvis der er en køkkentrappe i bygningen, kan dette være et godt sted at placere en skakt. Det er også muligt at placere den uden på bygningen via et såkaldt tårn, som skakten kommer til at være i, eller den kan blive installeret på hovedtrappen. Men det kræver naturligvis, at der er plads på hovedtrapperne. Desværre er det langt fra alle trappeopgange, hvor det er en mulighed.

Hvilken løsning er bedst?

Hvis I vælger løsningen med installation af skakten i køkkentrappen, vil selskabet, der sørger for installationen, samtidig sørge for at hovedtrappen bliver brandsikret, da køkkentrappen netop førhen ville have fungeret som en sikkerhedstrappe. Det kan f.eks. gøres ved at installere sprinkleranlæg og sørge for at alle hoveddøre også bliver brandsikret.

Hvis opgangen har en meget bred trappe eller har et stort hulrum mellem gelænderets sider hele vejen rundt, kan der være en mulighed for at få plads til en skakt. Hvis ikke det kan lade sig gøre, men at selve trappeopgangen stadig har en væsentlig størrelse, vil det være muligt at gøre trappen smallere og skabe en skakt i midten – altså hvor der ellers før var hulrum, det, der var trappens omdrejningspunkt. Dette er naturligvis noget, som er en god ide at diskutere med selskabet, så I finder den bedste løsning til netop din trappeopgang.

Endnu en mulighed er som sagt at lave et tårn, hvori skakten er. Ligesom ved de andre løsningsmodeller, kan du selv bestemme om elevatoren skal give direkte adgang til lejligheden eller ej. Hvis du ikke vil have direkte adgang til lejligheden kan du med det udvendige tårn få en gangbro eller en svalegang som fører mod hver lejlighed. Som regel kan du sammen med virksomheden diskutere designet på elevatoren, så den passer ind i bygningens udseende. Det gode ved en udvendig skakt er, at størrelsen ikke behøver at afhænge af trappeopgangens størrelse, og derfor kan den få i en størrelse, der også er kørestols-venlig.

Tal med virksomheden, og find frem til den løsning, der passer bedst til din opgang.

Written by: Catharina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *