Få et tækkefirma til at klare dit nye tag

af Catharina den

Har du en drøm om at få lavet dit hus om? Mange går og drømmer om at få lavet huset om, men det bliver som regel ved tanken. Noget af det, der kan være med til at ændre husets udseende meget, er hvilken farve huset har. Er det vandskuret, er det hvidt, blåt eller sågar gult? Hvilke slags vinduer er der i huset – store panorama vinduer, eller blot små kvadratiske vinduer. Det er alt sammen med til at give huset et helt andet image, og hvis et hus har et bestemt image, så har personen der bor i huset skabt dette, og vil vise hvem de er, ud fra dette hus. Et andet stort indgreb man kan gøre, er at få lavet taget op. Der er mange, som har det traditionelle tag, og knap så få med dette helt specielle tag – stråtaget.

Hvad betyder et stråtag på dit hus?

Hvis man blot ser på udseendet, så er det et meget stort indgreb man laver, når man skifter tag. Forestil dig hvis en person får en ny trøje på, det er ikke så skiftende igen, som hvis de får lavet nyt hår. Det er toppen, og det er det blikket først møder, når man ser en person. Det er derfor ikke så mærkeligt, at nogle synes et tag er det vigtigste på huset. Har du nogle naboer som har et stråtag på Lolland Falster, så kan du høre dem om, hvilken tækkemand de har brugt til at få lagt dette tag. Det specielle ved dette er, at det er et meget gammeldags tag, og det er gået gennem generationer for at nå til hvor det er i dag.

Få et tækkefirmas mening om taget

Der er mange variabler i at få lavet dette tag. Blandt andet tykkelsen på taget, typen er strå, og meget mere. Igennem generationer har denne specielle teknik udviklet sig, og man har gennem tiden fundet det mest passende mængde, og tykkelse på taget, for at det skal blive så godt et resultat så muligt. Der er også en meget stor og vigtig faktor, nemlig hvor isolerende det her er for huset. Hvis det ikke er lavet af en ordentlig tækkemand fra Lolland Falster, så kan man risikere, at det decideret er utæt nogle steder, og i nogle andre, knap så seriøse tilfælde, kan man opleve at det er dårligt isolerende. Det betyder altså en stigning i regningen til varme, og det er også miljømæssigt dårligt. Nu vi snakker om miljøet, så er dette tag faktisk ret godt med i den grønne plan. Det bliver nemlig taget ned igen, efter det har gjort sin gang, og man har herefter muligheden for at genbruge det. Det skal selvfølgelig først renses med mere, men hvis ikke man ønsker det, kan man sende det til forbrændingen, hvor det kan hjælpe andre med at varme deres bolig op. Det er også en fin tanke, at det sidste taget skal gøre, er at varme ens egen bolig op en sidste gang.

Written by: Catharina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *