Skal du investere i et pillefyr?

af Catharina den

Hvis du går med tanken om at investere i et pillefyr, så skal du læse med her, for at få fordelene med inden du beslutter dig. Med et pillefyr, bestemmer du selv, hvornår du vil have det kørende. Derfor kan du om sommeren have det slukket, og derved ikke bruge det på unødvendig varme i dine gulve eller radiatorer. Du kan selv vælge hvilke intervaller pillerne skal køre med, eller hvornår i døgnet det skal bruges. Pillerne fylder du i, når der er behov for mere brændstof, og så doserer pillefyret selv hvor mange piller det skal bruge, for at holdes i gang. Nogle pillefyre kan selv starte og stoppe alt efter behovet for varmt vand. Med et pillefyr vil du opleve besparelser i dine varmeudgifter, i forhold til andre måder at varme huset op. Selvom du skal bruge penge på piller, til dit fyr, vil det hurtigt have tjent sig hjem, da det er en billig måde at varme huset og vand op på. Pillefyr forurener ikke, da der bliver brugt CO2 neutralt brændsel, hvilket er godt for miljøet. Et pillefyr kræver ikke så meget, da de for meste bare passer sig selv, hvilket vil sige, at du ikke behøver at kigge til det hele tiden. Ofte står et pillefyr i kælderen eller et skur for sig selv. Det meste af det pille brændsel der sælges, er et bi produkt fra møbelproduktion, hvilket sikrer, at råvarer spildet ved møbelproduktion er meget lille, og samtidig kommer husstande med varmeproduktion til gode.

Derfor skal du investere i et pillefyr

Du skal investere i et pillefyr da pillefyringsanlæg er forholdsvist billige i anskaffelse, i forhold til ydelse, når man sammenligner med andre varmekilder der forbruger fossilebrændstoffer. Træpiller er billige i anskaffelse, sammenlignet med andre varmekilder, når man ser på den specifikke brændværdi. Med et pillefyr vil du i et ældre hus, slippe for at skifte dine radiatorer ud, da et pillefyr tilpasser sig de i forvejen eksisterende systemer i huset. Hvis du bor i Vordingborg eller på Sydsjælland, er det også en god idé at investere i et pillefyr, da du på længere sigt vil spare penge, i forhold til hvor meget et pillefyr koster når du køber det. Pillefyr er ret udbredte, da der er mange der efterhånden har set det smarte i det. Det er en god måde at spare penge på i fremtiden, samtidig med, at det ikke kræver så meget fra dig, udover at du engang i mellem skal fylde dem op med piller.

Hvem sætter dit pillefyr op?

I mange tilfælde kan du selv sætte dit pillefyr op, selvom det vil være bedst at overlade vandinstallationen til en autoriseret vvs mand, og syn af skorsten til skorstensfejeren. Hvis du ikke vil sætte det op selv, så kan du også overlade det til en der måske har lidt mere forstand på det. Det er en god idé at få en anden til at sætte det op, hvis du ikke er helt tryg ved det. Hvis du derimod er helt tryg ved at skulle sætte det op, så er der ikke noget i vejen med det.

Written by: Catharina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *