Gør velsmagende økologisk kaffe til dit foretrukne valg

af Catharina den

Er du kaffedrikker og samtidig kvalitetsbevidst? Er det ikke lige meget hvilke varer du kommer i din indkøbskurv? Hvis du har en høj forbrugerbevidsthed og stiller krav til de produkter som er en del af din hverdag, er økologisk kaffe det helt rigtige for dig. Kaffen dyrkes uden brug af pesticider og er ikke tilsat farve, aromaer eller sødemidler. Det er et 100 procent bæredygtigt kvalitetsprodukt fuld af smag.

Med økologisk kaffe på kanden får du ikke bare a damn good cup of coffee, men er også med til at tage ansvar for miljøet. Den økologiske kaffeproduktion beskytter vores natur og grundvand. Har du økologisk kaffe i koppen, udsætter du heller ikke din krop for tilsætningsstoffer eller rester af sprøjtemidler.

Før kaffen finder vej til supermarkedets hylder eller din specialvareforretning er den kontrolleret og testet. Der er strenge regler for kontrol og godkendelse af økologisk kaffe i EU, inden den kommer på de danske kaffeborde. På den måde er du sikker på at din kaffe er dyrket uden kemikalier og skadelige sprøjtemidler, fra den første bønne plukkes til det færdige produkt er i handlen.

Som en ekstra bonus forhandles en stor del af den samlede økologiske kaffeproduktion efter principperne om Fairtrade. Falder du over en pakke kaffe med mærkningen Fairtrade betyder det, at den er produceret under ordnede forhold for kaffebønderne. Kaffe dyrkes i fattige lande i Latinamerika og på det afrikanske kontinent. Når du tager hele pakken med Fairtrade o g økologi passer du på miljøet og medvirker til gode arbejdsvilkår i kaffeplantagerne rundt om i verden.

Vilkår for produktion af økologisk kaffe

Der er stor forskel i de forskellige produktionslande på, hvor meget sprøjtemiddel landene anvender. Det afhænger af kaffetræets modstandsdygtighed over for insektangreb, parasitter og forskellige sygdomme. Der findes en helt speciel bille som simpelthen æder af kaffefrøene, skader høsten og gør udbyttet mindre.

I et land som Mexico findes den frygtede ødelæggende bille ikke i naturen. Mexico hører derfor til et af de kaffeproducerende lande der bruger et minimum af sprøjtemidler i kaffedyrkningen. Et land som Honduras er også godt med inden for økologiske dyrkningsmetoder. Værre ser det ud med Etiopien. Her dyrker man kaffetræer af sorten Arabia. Træet leverer kaffebær til den udsøgte Arabiakaffe. Men sorten er ikke særlig robust og meget modtagelig over for ødelæggende sygdomme.

Behovet for anvendelse af sprøjtemidler varierer altså i forhold til produktionslandets flora og fauna. I nogle lande er udbyttet af den økologiske produktion lavere. Heldigvis er der fine metoder til biologisk bekæmpelse af skadedyr.

Økologisk kaffe er et kæmpe hit

Økologisk kaffe er et hit til den kvalitetsbevidste kaffedrikker. Ved at nyde en kop dampende økologisk kaffe får du ikke bare glæde af den fantastiske smag. Du tager samtidig ansvar for naturen og din sundhed. Økologisk kaffe er et kvalitetsprodukt og findes på markedet i en masse forskellige kaffevarianter. Find din favorit blandt et lækkert velassorteret sortiment på denne side. Er du til hele bønner, friskmalet kaffe, instant eller koffeinfri? Valget er dit!

Written by: Catharina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *