Har du brug for hjælp fra en autoriseret psykolog i Århus Nord?

af Catharina den

Mange mennesker oplever, at der er perioder i deres liv, som er svære at komme igennem. Måske står man midt i en grim skilsmisse, måske har man overvejet selvmord, eller måske kæmper man med lavt selvværd. Så kan det være en god idé at søge hjælp fra en autoriseret psykolog. Når man går i et forløb hos en psykolog får man både hjælp til at identificere roden til de problemer, man står overfor og redskaber til at komme igennem dem. En autoriseret psykolog i Århus Nord vil altid behandle dig med både professionalitet og respekt, så du hurtigst muligt genvinder din livsglæde og får styrket dit selvværd. Hvis du er i tvivl om, hvilken psykolog du skal vælge, kan du altid kigge på Psykologer i Danmarks hjemmeside og finde en autoriseret psykolog i dit område. Måske kender du også én, der har sine egne erfaringer med at gå til psykolog som kan anbefale dig en god psykolog.

Hvad kan psykologen i Århus Nord gøre for dig?

Vi kæmper alle med forskellige problemer og mange psykologer specialiserer sig i bestemte problemstillinger. Nogle psykologer er eksperter i at behandle stress andre har specialiseret sig i psykisk vold. Psykisk vold er når en person ved hjælp af magt, ydmygelser, kontrol og grænseoverskridende handlinger har skadet et andet menneske. Ofte har krænkeren været særdeles manipulerende og vendt situationen på hovedet, så offeret kom til at føle sig som krænkeren. Hvis man har været udsat for psykisk vold vil man derfor ofte komme til at tvivle på sig selv og sin egen måde at se verden på. Det kan tit føre til lavt selvværd, angst, depression, ensomhed og en følelse af at mangle kontrol over sit eget liv. Derfor kan det være en god idé at søge psykologhjælp, hvis man har været udsat for psykisk vold. Psykologen kan hjælpe dig med at genvinde følelsen af kontrol over dit eget liv og give dig styrken til at tro på dig selv og dine egne værdier. Du vil også få en række redskaber, der gør dig i stand til at gennemskue det, hvis en anden person i fremtiden forsøger at manipulere og kontrollere dig. 

Hvordan kan psykologen i Århus Nord hjælpe dig?

Der findes flere forskellige behandlingsmetoder, når det kommer til psykologbehandling. Kognitiv terapi er en populær behandlingsform. Kognitiv terapi går i korte træk ud på at ændre den måde man tænker og handler på. Terapiformen fokuserer på den måde vores tanker og handlinger påvirker vores psyke på. Hvis man i flere år har været vant til at tænke dårligt om sig selv, bliver det en dårlig vane som er svær at slippe, på samme måde som det er svært at stoppe med at ryge. I kognitiv terapi hjælper psykologen dig med at bliver opmærksom på, hvilke selvdestruktive tanker, du har og hvordan de forringer din livskvalitet. Samtidigt giver psykologen i Århus Nord dig redskaberne til at ændre dine dårlige vaner og tankemønstre, så du genvinder livsglæden og får et bedre selvværd. Sammen vil i forsøge at oparbejde nogle bedre og sundere vaner, der kan erstatte de gamle. Ved hjælp af en række øvelser lærer du at tænke mere rationelt og bruge din sunde fornuft. I samspil med kognitiv terapi er der mange psykologer, der bruger mindfulness. Her lærer du fx at meditere og fokusere på at være i nuet. Dette giver en fornemmelse af ro og er med til at reducere stress og angst. Du kan undersøge på nettet, hvilke psykologer i Århus Nord, der tilbyder kognitiv terapi og mindfulness.

Written by: Catharina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *