Overvind din tandlægeskræk

af Catharina den

Går du og udskyder at bestille en tid hos din tandlæge, fordi du lider af tandlægeskræk? Så er du ikke alene. Der er mange af os, der lider af en eller anden form for angst eller fobi, når det kommer til tandpleje. Du skal dog vide, at tandlægeskræk er ret normalt, og der findes mange dygtige tandlæger i København, der har lagt særligt fokus på at gøre det årlige tandtjek til en rar oplevelse for dig.

Gode råd til at håndtere din tandlægeskræk

Det fungerer desværre sådan, at din tandlægeskræk kun bliver større desto længere tid, du bliver væk fra tandlægen. Men det er vigtigt, at du husker på, at det aldrig er en god idé at vente med at bestille en tid hos din tandlæge, hvis du har problemer med tænderne. I sidste ende går det kun ud over dig.

Du skulle prøve at følge nogle af disse råd om tandlægeskræk fra et par dygtige tandlæger fra København. Måske ville de kunne hjælpe dig med at overvinde dine bekymringer:

  • Prøv at stille en masse uddybende spørgsmål til din tandlæge. Fortæl din tandlæge at du gerne vil blive oplyst om alt, hvad der sker under behandlingen. Så bliver du ikke overrasket over noget.
  • Du kan tage en ledsager med, der kan holde dig i hånden, snakke med dig og berolige dig. Det er nemlig vigtigt, at du føler dig tryg gennem hele behandlingen.
  • Du kan prøve at medbringe dine høretelefoner for at lytte til noget afslappende musik.
  • Du kan også lave nogle øvelser for at prøve at berolige dig selv. Tag et par dybe indåndinger, luk øjnene og prøv at slappe af i hele din krop.
  • Hvis det er nåle, der gør dig utryg ved behandlingen, kan du spørge din tandlæge om noget bedøvende salve i stedet.
  • Hvis din tandlægeskræk er virkelig voldsom, skal du måske overveje at spørge din tandlæge om noget beroligende medicin. Og hvis situationen skulle forekomme, har du også mulighed for at blive lagt i fuld narkose under behandlingen.

Du er i gode og trygge hænder

Der er tandlæger i København, der specialiserer sig i patienter med tandlægeskræk. Og så længe du har sørget for at gøre opmærksom på det, vil de tage sig godt af dig. De er meget forstående overfor din angst og det faktum, at du nok har været væk fra tandlægestolen i et stykke tid. Tværtimod vil din tandlæge tage varmt imod dig, når du kommer, og glæde sig over, at du tog beslutningen for endelig at dukke op.

At gå til tandlægen har tidligere været forbundet med en masse ubehag, men den moderne teknologi gør det heldigvis muligt at foretage en 100% smertefri behandling. Derudover vil din tandlæge aldrig presse dig til noget, som du ikke har lyst til. Din tandlæge ved, hvor svært det kan være at lægge sig i stolen, når man lider af tandlægeskræk. De vil gøre alt for at holde dig i hånden og fortsætte behandlingen i et roligt tempo.

Written by: Catharina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *