Tinglysning er en vigtig del af samfundet

af Catharina den

Tinglysning er det perfekte eksempel på det velfærdssamfund der eksisterer i den moderne civilisation. Et samlet offentligt register der holder styr på diverse skøder og ejendomme, så de er let tilgængelige for ejere såvel som interesserede. Tinglysning er et begreb der er startet der stammer helt tilbage fra 1100-tallet, og kommer fra det at ‘læse til Tinge’. Bare det faktum at det er et koncept der har eksisteret så længe, altså siden 1100-tallet, viser hvor nyttigt det er for det danske samfund. I 2009 blev tinglysning i Danmark digitalt og alle oplysningerne dertil blev samlet i tinglysningen i Hobro. Før 2009 var den danske tinglysning nemlig i papirform, noget man kan forestille let kunne blive en rodet affære. Grundet det moderne system danskere og størstedelen af resten af verdens lande lever i, er det klart at der er brug for en form for system for at holde styr på offentligt tilgængelige dokumenter, som dem der er at finde i en tinglysning. I virkeligheden er det jo ganske smart at have sådanne et system. Det er ingen hemmelighed at Danmark er et af de mest veludviklede samfund i verden, der rangerer højt på diverse ranglister over verdens lande. Det er jo ikke for ingenting at Danmark gang på gang bliver kåret som verdens lykkeligste land. Dog skal man også huske på at Danmark er et gammelt land, der har eksisteret længere end mange, mange, andre af verdens lande. Danskerne har levet civiliseret i over 1000 år, og det er ej at forglemme de prægtige dage, vikinge-tiden, som Danmark stadig er kendt for den dag i dag. Man kan altså godt sige at Tinglysning er et godt eksempel på dette moderne samfund Danmark har skabt sig gennem de sidste mange hundrede år.

Klik her, hvis du vil vide mere om dine muligheder for tinglysning.

Behov for dokumentation

På den anden side kan man selvfølgelig diskutere hvorfor der er sådanne et behov for at dokumentere alt, og fra alle aspekter. Man kan måske sige at det kan forbindes med den stigende privatisering i samfundet, det dér er dit, og det dér er mit. Det kan diskuteres om det e ren god ting eller ej. Selvfølgelig er det som sagt smart at have et offentligt register for diverse dokumenter, men ud over dette er der også den opdeling der bliver skabt i samfundet. Alle disse ejendomme og dokumenter der hver i sær skal tilhøre den og den person, det er til at forestille sig at dette kan skabe problemer.

Firmaer kan gøre det for dig

I og omkring Ringsted, Slagelse og Holbæk er der firmaer at finde som kan gøre arbejdet for dig. En del af deres arbejde består nemlig i at rådgive dig i hvad du skal gøre, og hvordan du skal gøre det. Sådanne et firma kan altså gøre din tinglysning for dig, og i det mindste hvert fald give dig den rådgivning du har brug for når du når til et tidspunkt hvor du har brug for at tinglyse deklarationer, skøder og så videre. Derfor kan man altså bare søge omkring Ringsted, Slagelse og Holbæk, hvis man leder efter sådanne et firma.

Written by: Catharina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *